Saturday, August 25, 2012

Düğün Gül Yaprakları

by rengin on 24 Ağustos 2012

Bütün genç kızların rüyası olan gelinlik bir numaralı düğün geleneğidir. Bir sürü gelinlik modelleri vardır. Gelinliklerin asıl rengi beyazdır ama şimdilerde en çok kırık beyaz tonları tercih ediliyor.

Genellikle düğünü erkek tarafı yapar yalnız gelinin ailesi de o güzel gün için hazırlarını tamamlar. Geleneksel olarak birçok çift tarafından sevilen yapılan nikâh töreninde o büyük sözler verilir.

Gelin ve damat nikâh için salona girerken onlar için hazırlanan gül yaprakları atılmaya başlanır. Gül yaprakları gelin ve damat için romantik bir dosttur diyebiliriz.

Kullanılan gül yaprakları kurutularak atılmalıdır çünkü taze yapraklar lekelere neden olabilir. Düğün gül yaprakları düğün sırasında harika bir görünüm verir.

Gül yaprakları düğün için güzel dokunuştur.  Bu gül yapraklarının farklı kullanım yerleri de vardır. İşte sizlere birkaç öneri;

  • Gelin ve damat törene çıkarken konuklar tarafından gül yaprakları üzerinde atılır.
  • Gelin ve damat çıkmadan önce koridorlara serpiştirebilirsiniz.
  • Açık bir havada düğün yapacaksanız koridorları gül yaprakları ile kaplayabilirsiniz.
  • Konukların bulunduğu masalarda gül yaprakları da olabilir.
  • Gelin ve damadın oturacağı masada gül yaprakları ile donatabilirsiniz.

Düğün gül yaprakları her gelinin tercihi olduğu için fiyatları biraz yüksek olabilir. Gerçekçi gibi duracak kurutulmuş yaprakları masa dekorasyonu için iyi, ama olumsuz yanı ise onların pahalı olmasıdır.

Bu yüzden ipek yaprakları maliyetinin biraz daha düşüktür sadece masaların bir kısmını gül yaprakları görünüm verebilirsiniz. Kurutulmuş gül yaprakları genellikle daha ucuzdur.

Gül yaprakları uzun ömürlü bir görünüm ile taze alternatif ve hisler verebilir. Kullanacağınız yaprakları düğün öncesinde bir ay kala sipariş edilebilir. Genellikle koyu kırmızımsı renkler tercih ediliyor ama bir sürü renklerini bulabiliriz. İpek gül yaprakları genellikle ucuz seçenekleri vardır ve iç mekân kullanımı için çok idealdir.

Gelen Arama terimleri:
  • düğün gül yaprakları
Sponsor Bağlantılar Benzer Yazılar

No comments:

Post a Comment