Sponsor Bağlantılar
  Patlıcan Turşusu nasıl yapılır, Patlıcan Turşusu yapımı ve püf noktaları.
  Gerekli olan Malzemeler
  1 kilogram küçük turşuluk patlıcan
  150 gr. kırmızı sivri biber
  4 havuç, 1 küçük lahana
  4 demet kereviz dalı
  1 adet limon
  4 baş sarmısak
  tuz ve su
  Tarifi
  Patlıcanlar güzelce yıkanır. Baş ve uç kısımlarından ayrılmayacak biçimde yarım cm büyüklüğünde bırakıldıktan sonra her biri 4 eşit parçaya bölünür.
  • Yarım limon sıkılmış tuzlu kaynar suyun içerisine eklenir.
  • Yumuşayıncaya dek güzelce haşlandıktan sonra ise suyu tamamen süzülür.
  • Sebzeler ince bir şekilde doğrandıktan sonra ise tuzla iyice ovuşturulur.
  • Haşlanan sebzeler patlıcanların kesilen kısımlarına doldurularak kereviz dalları ile düzgünce bağlanır.
  • Patlıcanlar kavanoza sıkı bir şekilde yerleştirilir.
  • Aralarına limon ile havuç dilimleri konur.
  • Üstünü aşacak kadar tuzlu sirke konur. Sonra üzerine bir ağırlık konur. Ağzı kapatılıp 1 ay bekletilir.
No comments:
Post a Comment