Sunday, September 16, 2012

Fıstıklı İrmik Helvası

Fstkl rmik Helvas



Malzemeler


  • 2 su bardağı irmik

  • 200 gram margarin

  • 1.5 su bardağı süt

  • 2 su bardağı su

  • 1 su bardağından az fazla şeker

  • dolmalık fıstık


Hazırlanışı


- Margarini derince bir tencerede eritelim. Dilediğimiz kadar fıstık ekleyip hafifçe kavuralım. Dileyen fıstıkları helvanın üzerine de serpiştirebilir.
– İrmiği de ekleyerek 10-15 dakika kavuralım.
– Ayrı bir tarafta su ve şekeri kaynatalım. Bir kapta da sütü ısıtalım.
– Kavrulan irmiğe önce şerbeti yavaş yavaş ilave edelim. Ardından da sıcak sütü ekleyelim. Şerbeti ve sütü eklerken dikkatli olmak gerekiyor, çünkü irmikler çok sıcak olduğundan sıçrayabilir.
– Son olarak iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
Öneri olarak benim gibi küçük kağıt kalıplara koyarak servis yapabilirsiniz, ya da minik bir kaseye doldurup ters çevirebilirsiniz. Yaz aylarında dondurma ile de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…



Gelen Aramalar:oktay usta irmik helvası,irmik helvası oktay usta,irmik helvası nasıl yapılır,fıstıklı irmik,fistikli kuru incir,simit helvası tarifi,turlu ırmık tatlısı,lokanta irmik helvası,kadayıf irmik tatlısı,kadayıf irmik tatlı,irmik helvası portakal ağacı,birsence irmik helvası,çocuklar için irmikli mama tarifleri,ekmek kadayıfı oktay usta,yarım kilo irmik helvası tarifi

No comments:

Post a Comment