Sponsor Bağlantılar
Patlıcan Turşusu nasıl yapılır, Patlıcan Turşusu yapımı ve püf noktaları.
Gerekli olan Malzemeler
1 kilogram küçük turşuluk patlıcan
150 gr. kırmızı sivri biber
4 havuç, 1 küçük lahana
4 demet kereviz dalı
1 adet limon
4 baş sarmısak
tuz ve su
Tarifi
Patlıcanlar güzelce yıkanır. Baş ve uç kısımlarından ayrılmayacak biçimde yarım cm büyüklüğünde bırakıldıktan sonra her biri 4 eşit parçaya bölünür.
• Yarım limon sıkılmış tuzlu kaynar suyun içerisine eklenir.
• Yumuşayıncaya dek güzelce haşlandıktan sonra ise suyu tamamen süzülür.
• Sebzeler ince bir şekilde doğrandıktan sonra ise tuzla iyice ovuşturulur.
• Haşlanan sebzeler patlıcanların kesilen kısımlarına doldurularak kereviz dalları ile düzgünce bağlanır.
• Patlıcanlar kavanoza sıkı bir şekilde yerleştirilir.
• Aralarına limon ile havuç dilimleri konur.
• Üstünü aşacak kadar tuzlu sirke konur. Sonra üzerine bir ağırlık konur. Ağzı kapatılıp 1 ay bekletilir.
No comments:
Post a Comment