Saturday, September 8, 2012

Patlıcan Turşusu Tarifi







Sponsor Bağlantılar




Patlıcan Turşusu nasıl yapılır, Patlıcan Turşusu yapımı ve püf noktaları.




Gerekli olan Malzemeler




1 kilogram küçük turşuluk patlıcan

150 gr. kırmızı sivri biber

4 havuç, 1 küçük lahana

4 demet kereviz dalı

1 adet limon

4 baş sarmısak

tuz ve su




Tarifi




Patlıcanlar güzelce yıkanır. Baş ve uç kısımlarından ayrılmayacak biçimde yarım cm büyüklüğünde bırakıldıktan sonra her biri 4 eşit parçaya bölünür.




• Yarım limon sıkılmış tuzlu kaynar suyun içerisine eklenir.




• Yumuşayıncaya dek güzelce haşlandıktan sonra ise suyu tamamen süzülür.




• Sebzeler ince bir şekilde doğrandıktan sonra ise tuzla iyice ovuşturulur.




• Haşlanan sebzeler patlıcanların kesilen kısımlarına dol­durularak kereviz dalları ile düzgünce bağlanır.




• Patlıcanlar kavanoza sıkı bir şekilde yerleştirilir.




• Aralarına limon ile havuç dilimleri konur.




• Üstünü aşacak kadar tuzlu sirke konur. Sonra üzerine bir ağırlık konur. Ağzı kapatılıp 1 ay bekletilir.

No comments:

Post a Comment