Thursday, July 19, 2012
Ayva Reçeli Tarifi
Ayva Reçeli Tarifi
Malzemeler
1 kg. ayva
1 kg. toz şeker
3 su bardağı su
5 adet karanfil
1 adet limon suyu
Hazırlanışı
Ayvaların kabuklarını soyun, Sonra rendeleyin. ( arzuya göre ufak ufak
dilimleyebilirsiniz) Bir tencereye 1 litre suyu koyun ve tencereye rendelenmiş
ayvaları ilave edin. Ayvanın çekirdeklerinide içine atın. Ayvaları ilk önce su ile
beraber haşlayın ve kaynamaya bırakın. Ayvalar piştikten sonra tencereye 1 kg.
toz şeker ilave edin. Üzerine karanfil ilave edin ve pişirmeye devam edin. Arada
karıştırın koyulaşınca reçeli ocaktan almadan 10 dakika kadar önce limon suyunu
ilave edin. Ayva reçeli piştikten sonra sıcak olarak kavanozlara doldurup
kapaklarını
Ayva Reçeli oktay usta, Ayva Reçeli uzman tv, Ayva Reçeli yapılışı, Ayva Reçelinasıl yapılır
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment