Sunday, July 1, 2012

Şarap Soslu Makarna Tarifi


















Harika bir makarna ya da et yemeği yaptınız. Ama her zaman için bir damak tadı eksik geliyorsa bir de şaraplı sosla deneyin.

Malzemeler:






2 çorba kaşığı yağ, 1,5 çorba kaşığı un,1 soğan, 2 diş sarımsak, 3-4 dal maydanoz, 4 domates, 2 su bardağı et suyu ya da su, ¾ su bardağı kırmızı şarap, 1 çay kaşığı şeker, karabiber, tuz

Hazırlanışı:

Rendelenmiş soğan yağ ile birlikte kavrulur. Daha sonra küçük küçük hazırladığımız maydanozlar ve sarımsaklar eklenir. Un ilave edilip kısık ateşte biraz karıştırılır. Rendelenmiş domatesler, et suyu ve özenle seçilmiş kırmızı şarap eklenerek pişirilir. Tel süzgeçten geçirilen sosa son olarak tuz, karabiber ve şeker karıştırılır.

Not:

Dikkat edilmesi gereken temel nokta şarap seçimi ve şarabın alkolünün uçurulmasıdır. Şarabın alkolü buharlaştırma yolu ile uçurulur. Eğer alkollü şarabı yemeklerinize kullanırsanız hoş bir tat yerine ekşi ve kötü bir tat elde edersiniz.

No comments:

Post a Comment