Wednesday, July 4, 2012

Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi




Ramazan Yemekleri Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi Yemek Tarifleri, Mis Yemek, Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi, İrmik Tatlıları, Vişneli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır, Vişneli İrmik Tatlısı Yapmak, Vişneli İrmik Tatlısı Oktay Usta Tarifleri, Vişneli İrmik Tatlısı Malzemeleri, Vişneli İrmik Tatlıları, Ramazanda Yapılan tatlılar, Ramazan Tatlıları, İftar Tatlıları.






Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi


 Malzemeleri:



  • 1 kilo süt


  • 1 su bardağı irmik


  • 1 su bardağı şeker


  • 1 yumurta sarısı


  • 1 limon kabuğu rendesi


  • 1 çay kaşığı vanilya


  • 1 çorba kaşığı margarin


  • 1 su bardağı hindistancevizi


  • 1 su bardağı ceviz


  • 1 çay kaşığı tarçın


  • 250 gram vişne



Hzırlanışı

Sütü, irmiği, şekeri, yumurta sarısını, limon kabuğu rendesini koyun karıştırın.

Ateşte katılaşıncaya ve göz göz oluncaya kadar pişirin.

İçine margarini, hindistancevizinin yarısını, vanilyayı koyun karıştırın.

Derince ıslak bir kaba yarısını dökün.

Cevizle tarçını karıştırıp üzerine yayın.

Kalan irmiğe vişneyi ilave edin.

Karıştırıp cevizin üzerine yayın.

Dolapta bir gece bekletin.

Üzerine kalan hindistancevizini serperek servis yapın.

No comments:

Post a Comment